Folklorni ansambl „dr. Ante Starčević“ iz Gospića vratio se jučer  iz Gruda. Na poziv tamošnjeg KUD-a „Sveta Kata“ Gospićani su uveličali blagdan Svete Kate i manifestaciju  pod nazivom „Kamena ljepotica“. Svoje dojmove ispričala nam je Dragica Rogić, umjetnička voditeljica gospićkih folkloraša.

-Nastupili smo u prepunoj dvorani velikog Boćarskog doma, zajedno sa još šest KUD-ova. Bila je to 12. po redu međunarodna smotra folklora. Na početku smotre pozdravio nas je načelnik Općine Grude g. Ljubo Grizelja, a cijela organizacija smotre bila je u znaku vrhunskog gostoprimstva domaćina. Organizirali su nam i izlet na poznato Modro i Crveno jezero, gdje smo odradili generalnu problu. U  tom prelijepom i pomalo nestvarnom ambijenu.

Što se tiče samoga nastupa to je također bio poseban doživljaj.  Domaćini su jedino nama dali dva izlaska, odnosno dvije točke nastupa. Dvorana je bila odlično popunjena  i doista je 26 naših članova dobilo gromoglasan pljesak publike i kolega iz drugih KUD-ova, rekla nam je voditeljica Dragica Rogić nakon još jednog uspješng nastupa  održanog daleko od zavičaja.

M.S.