Od 26.do 28.svibnja u Vodicama se održava 57.FHKA u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji uspješno prezentira najbolja dramska ostvarenja amaterskih kazališta i skupina.

Svakog dana Festivala održavat će se okrugli stolovi sa članovima Prosudbenog povjerenstva u čijem su sastavu ove godine: Dubravka Crnojević – Car, glumica, redateljica i teatrologinja, Robert Raponja, kazališni redatelj i pedagog i Mirta Zečević, glumica.

Na festivalskoj završnici u Vodicama, tročlano će povjerenstvo odlučiti o festivalskim nagradama u devet kategorija uključujući i posebna priznanja ili pohvale za određena postignuća.

Amatersko kazalište Pučkog otvorenog učilišta Gospić, treću godinu za redom sudjeluje među 18 najboljih amaterskih kazališta u Hrvatskoj i to s predstavom Čelične magnolije nastaloj prema tekstu američkog književnika Roberta Harlinga.

Poznavajući tu skupinu vrijednih entuzijasta i zaljubljenika u kazalište koji su četverogodišnjim trajanjem pokazali iznimne potencijale u smislu postavljanja  različitih žanrovskih predstava  i glumačkom umijeću, vjerujemo da će na vodičkim daskama pokazati da drže ljestvicu vrlo visoko  i da će Prosudbeno povjerenstvo prepoznati sve spomenuto. Sa željom za pokojom nominacijom ili festivalskom nagradom, želimo im puno uspjeha i ugodnih druženja!

L.O.