Gospićki književnik Danko Ivšinović u knjizi „Najkraće priče iz hrvatskog Domovinskog rata“

U nakladi Tiskare Rihtarić i sunakladi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR 91.) u Koprivnici je tiskana knjiga „Najkraće priče iz hrvatskog Domovinskog rata“ koju je znalački priredio i uredio, nakon provedenog natječaja na koji se javilo „more“ autora, Mladen Pavković, sudionik i dragovoljac Domovinskog rata 91.

Ideja za natječaj inspirirana je „najkraćom pričom ikad ispričanom“ Ernesta Hemingwaya od samo šest riječi: Na prodaju dječje cipelice. Nikad nošene! U knjizi je na samo 63 stranice zastupljeno samo 35 autora među kojima i gospićki književnik Danko Ivšinović s pričom Haaški tribunal koja glasi: „Svi putovi do Haaga vodili su preko Virovitice, Karlovca i Karlobaga!“ Pobijedila je „priča“ varaždinskog književnika Denisa Peričića od samo jedne jedine riječi: Obadva!, koja prema odluci Prosudbenog suda koji su sačinjavali uglavnom hrvatski branitelji na najbolji način ilustrira pobjedu u Domovinskom ratu.

Nastavak ispod oglasa

Knjiga je ilustrirana originalnim fotografijama razrušenog Vukovara, koji se tematski u potpunosti uklapa i upotpunjuje dojam.

L.O.