Gospićki lovci danas slave!

Nizom sadržaja Lovačko društvo „Lika“ iz Gospića obilježilo je  danas 90 godina postojanja. Riječ je o jednom od  najbrojnijih lovačkih društava u Hrvatskoj, koje je, primjerice, 1978. godine brojalo 520 članova. Gospićki lovci su se danas komemoracijom kod zajedničkog križa u groblju Svete Marije Magdalene prisjetiti svojih prijatelja koji su pali za Hrvatsku tijekom svih ratova. Izaslanstvo lovaca predvodio je predsjednik LD „Lika“ Marko Sokolić. Lovci su potom u koloni prošli od hotela „Ana“ do katedrale Navještenja blažene djevice Marije gdje je za sve poginule i umrle lovce služena sveta misa zadušnica koju je predvodio gospićki župnik mons. Mile Čančar.

U dvorani hotela „Ana“ održana je potom svečana skupština LD „Lika“ na kojoj su sudjelovali predstavnici Hrvatskog lovačkog saveza, lovačkih udruga i u ime  Grada Gospića zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan. Zahvalio se lovcima na sudjelovanju u Domovinskom ratu, pri čemu su mnogi dali svoje živote ili su bili ranjeni. Biljan je posebno istaknuo doprinos članova LD „Lika“ na unaprjeđenju lovstva te ovom prigodom najavio zajedničku suradnju oko izgradnje nove streljane.

Nastavak ispod oglasa

Bila je ovo prigoda za promoviranje monografije o ovoj lovačkoj udruzi, u izdanju Državnog arhiva u Gospiću, o čemu je govorio urednik knjige i ravnatelj arhiva prof. Ivica Mataija. Prvi predsjednik LD „Lika“ bio je 1926. godine dr. Petar Zec, ondašnji direktor bolnice Gospić i narodni poslanik iz redova Radikalne stranke.

Nakon održane svečane Skupštine najzaslužnijim lovcima dodijeljene su medalje, zahvalnice i priznanja za doprinose u radu udruge i unaprjeđenju  lovstva.

H.J./N.M.