Vrlo dobra predstava, čvrste igra i nes(p)retni poraz u 1. kolu u Novigradu rezultatom 22:24 unio je u ekipu Gospićkih rukometaša i tugu i radost. Tugu jer su pobijedili sami sebe, s 2 nesmotreno izgubljene lopte, 2 nerealizirana zicera pri vodstvu 21:20 dodijelili li su pobjedu domaćinu iz Novigrada, no tu je i radost jer se vidi da se ide pravim putem i da je samo pitanje vremena kada će doći pozitivni rezultati.
Prva sljedeća prilika je već u subotu, 4.10.2014. godine u 20 sati u Gospiću, kada u Gradsku sportsku dvoranu u dolazi ekipa Pećina, prošlogodišnjeg drugoligaša. To je prva službena domaća utakmica u novoj sezoni i biti će humanitarnog karaktera. Rukometni klub „Gospić“ je s rukometašima Zameta sudjelovao u ALS Ice Bucket Challenge, a sada u tu čast daje utakmici s Pećinama predznak „humanitarno“.
Svaki gledatelj će na ulazu u dvoranu dobiti ulaznicu koja će biti posebno dizajnirana za ovaj događaj (ulaz besplatan), a u kutiju dati svoj prilog (10, 20, 30 kuna) po sloganu „koliko tko može“. Cijeli prikupljeni iznos biti će uplaćen za oboljele od ALS-a.
Pozivaju se svi ljubitelji rukometa, svi Gospićani, ali i ljudi iz drugih gradova da dođu na utakmicu, pomognu našim rukometašima u osvajanju 2 boda, ali što je još važnije da uveličaju ovaj humanitarni događaj, te svojom nazočnošću i prilozima omoguće da cijela ova ideja u potpunosti uspije.

L.O./V.A.