-

GOSPIĆ – Gospićki SDP-ovici predvođeni predsjednikom GO SDP-a Niklom Marasom, tajnikom GO Darkom Banićem i predsjednicom Sanacijskog vijeća Doma zdravlja Kristinom Lelas Benković održali su press konferenciju na temu – “Stop Milinovićevoj tvornici laži”. U uvodnom dijelu pressice Nikola Maras je istaknuo kako krug ljudi oko Darka Milinovića govori neistine vezane uz Vladu RH.

Nikola Maras
Nikola Maras

– Kao što sam rekao najprije putem saborskih zastupnika smo tražili neke informacije i dobili konkretne podatke koji govore da grad Gospić i Ličko-senjska županija apsolutno nisu zanemareni od strane Vlade RH i SDP-a. SDP od 2000. godine otvara vrata ovom području i regiji jer je još od vremena pokojnog Račana otvoren autoput koji prolazi ravno uz grad Gospić. U dva mandata HDZ-ove Vlade i odbjeglog premjera napravljene su neke stvari koje ćemo poštivati, ali nažalost malo toga je napravljeno za gospodarski razvoj Gospića i Županije, kazao je Maras.

Prema Marasovim riječima u 2014. godini u ceste na području Ličko-senjske županije Vlada RH je uložila 92.5  milijuna kuna bez PDV-a. Maras se osvrnuo i na tekst portala Lika online s prošle Županijske skupštine kada je župan Kolić naveo da je cilj ove Vlade daljnje rastakanje Ličko-senjske županije. – To jednostavno nije istina, ustvrdio je Maras.

U dijelu pressice u veznom uz Dom zdravlja medijima se obratila Kristina Lelas Benković, predsjednica Sanacijskog vijeća Doma zdravlja.

Kristina Lelas Benković
Kristina Lelas Benković

– Dug Doma zdravlja je nastavio u vrijeme stare Uprave i pod kontrolom Županije. Početkom sanacijskog postupka odgovornost za rad Doma zdravlja preuzima Ministarstvo zdravlja i počinje sanacija dugova. Vlada RH od početka sanacije do sada sanirala je 7.4 milijuna kuna, a ostalo je još 461 tisuću kuna koji će biti saniran u idućem periodu, kazala je Kristina Lelas Benković.

Na novinarski upit o dežurstvu ljekarne Lelas je istaknula kako se nitko ne javlja na natječaj za magistra farmacije, te da jedan koji je trenutno uposlen ne može raditi 24 sata na dan.

Darko Banić
Darko Banić

Tajnik GO SDP-a Darko Banić iznio je podatka vezane uz investicije u protekle dvije godine u Hrvatskim šumama istaknuvši kako je u njih investirano 95 milijuna kuna, osam milijuna utrošeno je u razminiravanje, a 153 milijuna kuna u socijalnu skrb. Banić je iskoristio priliku i prozvao čelnika HSLS-a Darinka Kosora koji je prilikom zadnjeg posjeta Lici ustvrdio kako je HSLS jedina prava oporba HDZ-u u Lici.

 – Neka Kosor dođe na Županijsku skupštinu pa neka vidi tko je stvarna oporba HDZ-u, kazao je Banić.

Na samom kraju pressice Nikola Maras pozvao je Darka Milinovića da odgovori na učestale prozivke i ozbiljne optužbe nekih medija. – Ukoliko to ne učini pozivam državne insiticuje da to provjere, kazao je Maras. 

H.J.