Gospićko-senjski biskup Mile Bogović u posjeti općini Brinje

BRINJE – Gospićko–senjski biskup mons. dr. Mile Bogović posjetio je jučer općinu Brinje i župe Brinje, Letinac i Lipice. Naime, u katoličkim biskupijama diljem svijeta, običaj je da stolujući biskup svake godine posjeti jedan dekanat svoje biskupije kako bi kada obiđe cijelu biskupiju, mogao poslati papi u Rim izvješće o stanju u biskupiji. S ciljem sveobuhvatnog uvida u stanje Gospićko-senjske biskupije, ove godine gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović obilazi župe Otočkog dekanata.

Prigodom posjeta župi Brinje, biskup Mile Bogović je u pratnji brinjskog župnika vlč. Peje Ivkića posjetio Općinu Brinje i susreo se sa zamjenikom načelnika Karlom Devčićem i općinskim djelatnicima. Osim Općine Brinje, biskup je posjetio i Osnovnu školu Luke Perkovića Brinje. Nakon obilaska institucija i posjeta župama, upriličen je susret sa vjernicima te je nakon toga u 17:00 održana sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja BDM koju je predvodio mons. dr. Mile Bogović.

Nastavak ispod oglasa

Poslije svete mise, biskup mons. dr. Mile Bogović se kratko zadržao u brinjskom župnom dvoru u druženju sa općinskim načelnikom Zlatkom Fumićem i crkvenim vijećnicima  župe Uznesenja BDM.

U srijedu 02. travnja 2014. gospićko–senjski biskup mons. dr. Mile Bogović će posjetiti župe Križpolje, Jezerane i Stajnicu gdje je župnik vlč. Mario Vazgeč i susresti se sa crkvenim vijećnicima. U 16:00 sati će biti održana sveta misa u crkvi Našašće sv. Križa u Križpolju koju će predvoditi gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović.

lo/aš