Dok cijeli svijet trpi ogromne gospodarske štete od pademije corona-virusa, domaći turistički stručnjaci najavljuju nam „mršavu“ sezonu. Svake godine „perjanica“ domaćeg kontinentalnog turizma je NP Plitvička jezera“. Utječe li virusna pošast iz daleke Kine na dinamiku posjeta ovoj popularnoj destinaciji odgovorio nam je glasnogovornik te ustanove Ognjen Borčić.

-JUNP Plitvička jezera ima vrlo solidnu posjećenost i u ovo vrijeme „ni zime ni proljeća“. Posjetitelji iz Kine, Tajlanda, Južne Koreje i Japana su nam uvijek dragi gosti pa i trenutno  njih ne manjka na Plitvičkim jezerima. Što se tiče panike od corona virusa treba reći kako se prilikom dolaska svih putnika u našim zrakoplovnim lukama provode sve propisane preventivne mjere pa na taj način nitko nije izuzet. Kod nas su inače svi gosti jednako dobro došli, ističe glasnogovornik Borčić.

Budući je riječ Dalekom istoku kao ogromnom turističkom potencijalu gdje se broj ljudi mjeri u milijardama, broj trenutno oboljelih od corona-virusa u tim državama mjeri se u promilima. Na ovaj način se stječe dojam kako su migrantska kriza i corona virus samo načini punjenja novinskih stupaca senzacijama, odnosno materijala koji su  medijima nasušna potreba.

M. S.