Novi Kulturni centar Gozdenica u Novalji trebao bi biti svečano otvore 21. travnja ove godine. Vrijednost ovog projekta je gotovo 20 milijuna kuna, što je u cijelosti financirao Grad Novalja. Gradonačelnik Ante Dabo nije dvojio s koliko nestrpljenja građani Novalje očekuju otvaranje ovoga objekta.

-Za Novalju jer  ovo izuzetno važan projekt, za društveni i kulturni život u Gradu Novalji. Njegova trenutna vrijednost je puno veća, vjerojatno i 30 milijuna kuna. Sadržaji planirani unutar zgrade namijenjeni su najširem krugu korisnika jer se u prizemlju nalazi velika dvorana s najsuvremenijom opremom, kapaciteta je 210 sjedećih mjesta. U njoj će se organizirati kazališne i druge scenske priredbe, koncerti, kino predstave, nastupi kulturno–umjetničkih društava, javne tribine i predavanja, sajmovi i ostalo. Mala dvorana na katu bit će mjesto za održavanje raznih tečajeva, radionica i manjih okupljanja. Ukupno gledano Kulturni centar Gozdenica je sadržaj koji će našem gradu i građanima puno značiti, zaključio je gradonačelnik Ante Dabo.

Osim manifestacija koje će se ondje održavati, svoje mjesto za rad i djelovanje u Gozdenici će pronaći i udruge s područja Grada Novalje. Ulazno predvorje zamišljeno je kao izložbeni prostor ili prostor za promociju, prezentaciju, povremenu degustaciju i prodaju tradicionalnih otočkih proizvoda malih lokalnih proizvođača i OPG-ova.

L.O.