Grabar-Kitarović čestitala Milanoviću i zaželjela mu uspjeh u obnašanju predsjedničke dužnosti

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je u nedjelju navečer Zoranu Milanoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima i zaželjela mu uspjeh i svako dobro u obnašanju dužnosti.

Grabar-Kitarović je po dolasku u dvoranu “Kornati” kompleksa City Plaza, gdje su njezini simpatizeri čekali objavu rezultata drugog kruga predsjedničkih izbora, uputila zahvalu svima koji su izašli na birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora, obitelji, predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću i svim članovima i simpatizerima stranke, kao i drugim strankama koje su podržale njezinu kandidaturu.

Nastavak ispod oglasa

“Ostanemo ujedinjeni, okupljeni za našu Hrvatsku”, rekla je.

Grabar-Kitarović nije uspjela ponoviti uspjeh od prije pet godina i osvojiti još jedan mandat na Pantovčaku, pobijedio je kandidat SDP-a i još 12 stranaka Zoran Milanović, kojem je zaželjela svako dobro u obnašanju dužnosti.

“Poruka koju moramo izvući iz ovih izbora jest da očito moramo biti više među građanima, među ljudima, više slušati njihov glas. Čuli smo ga. Hrvatska je odlučila – Zoran Milanović bit će predsjednik sljedećih pet godina”, rekla je te prekinula malobrojne uzvike negodovanja među okupljenima.

“Nemojte. Na tome mu čestitam. Želim mu svako dobro u obnašanju dužnosti”, rekla je Grabar-Kitaroviću uz pljesak okupljenih.

Dodala je da Milanoviću pruža ruku kako bi pokazali da prijenos vlasti može biti civiliziran te ga pozvala da se nađu i prije nego što bude službeni prijenos vlasti.

Hrvatskoj treba stabilnost

“Hrvatskoj treba stabilnost, a tu sam stabilnost nastojala pružiti kroz ovih pet godina”, rekla je.

Dodala je kako je u svome mandatu stavljala naglasak na nacionalne, državne i vjerske vrijednosti, na Domovinski rat kao temelj moderne hrvatske države, na branitelje koji su najzaslužniji za našu slobodu, na sve njihove obitelji, svih poginulih, umrlih, nestalih branitelja i civila.

“Ja večeras ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ali ovo je hrvatska država, krvlju stvorena, krvlju branjena i ljubavlju nošena. I neka tako i ostane”, dodala je.

Ustvrdila je kako je poruka koju treba izvući “da smo najjači kad smo zajedno”. “To smo pokazali u ratu, to morao pokazati u miru. Ne vjerujte lažnim prorocima. Ne vjerujte onima koji gledaju samo svoje interese. Cijenite ljude koji daju sebe za ovu državu. Cijenite to i potičite to. Budite zajedno, nemojte se ideološki dijeliti”, poručila je hrvatskim građanima.

“Nadam se da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti i da ćemo konačno početi stvarati modernu, tolerantnu, uključivu Hrvatsku, u kojoj nema vrijeđanja i laži, i u kojoj je svatko odgovoran za ono što radi i krenuti naprijed, tamo gdje pripadamo – dalje prema EU-u i NATO-u. To je naše okruženje. To je ono što moramo njegovati, jednako kao i brinuti o Hrvatima u BiH kao jednakopravnom konstitutivnom narodu i svim iseljenicima u cijelom svijetu”, dodala je.

Ponovno je naglasila važnost zajedništva i demografskih promjena kao temelju budućnosti Hrvatske.

“Završavajući ovaj govor želim još jednom Milanoviću poželjeti svakih uspjeti jer to je za interes moje, njegove, sve naše djece. To je u interesu Republike Hrvatske i našeg napretka. Ja ću uvijek biti tu da vam pomognem. Tu sam, ostajem u Hrvatskoj”, poručila je Grabar-Kitarović i najavila da će idućih nekoliko dana biti na odmoru.