Foto: Nacionalno.hr

Aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je u ponedjeljak na predstavljanju svog izbornog programa za novi mandat kako želi biti čimbenik okupljanja i spajanja, zamašnjak novog hrvatskog zajedništva.

Podsjetila je da je na taj dan prije pet godina predstavila svoj izborni program za bolju Hrvatsku i da je tada rekla da neće biti predsjednica nijedne političke stranke već svih građana, te da neće bježati od odgovornosti.

“Rekla sam: Bit ću vaša predsjednica i duboko vjerujem da sam to i ostvarila”, kazala je.

Istaknula je kako i danas, kao i tada, vjeruje u Hrvatsku, u svakog našeg čovjeka, vrijednosti i potencijale, te sve što krasi našu domovinu. Posebno je izdvojila da je ponosna na branitelje i sve koji su dali život i zdravlje u obrani Hrvatske.

“I tada sam bila uvjerena, kao i danas, da samo zajedno možemo ostvariti bolju budućnost za sve nas”, naglasila je.

“Vjerujem da prepoznajete da jesam jedna od vas koja je dokazala da radi za vas i bori za vas”, poručila je Grabar Kitarović uvjerena da je bolja Hrvatska moguća.

U utrku za drugi 5-godišnji mandat na Pantovčaku Grabar – Kitarović kreće  uz slogane “Predsjednica, jer Hrvatska zna ” i  “Optimizam za Hrvatsku”.

Izborni program “Hrvatska zna i mora bolje” sastoji se od sedam područja na kojima će Grabar-Kitarović temeljiti djelovanje u narednom mandatu, hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatska odlučnost, hrvatska pravednost, hrvatska demokracija, hrvatska sigurnost i hrvatski optimizam.

Aktualna predsjednica točno je u 11 sati i 11 minuta u pratnji supruga Jakova Kitarovića ušla je prepunu dvoranu kongresnog centra na Zagrebačkom velesajmu uz taktove pjesme Doris Dragović “Dajem ti srce”.

Uvodno se okupljenima obratio predsjednik hrvatske Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Podršku aktualnoj predsjednici došli su dati i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, aktualni ministri, saborski zastupnici, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i mnogi simpatizeri iz javnog i političkog života. Program je vodio legendarni televizijski voditelj Oliver Mlakar.

L.O./H