Grad Gospić dobio formalni proračun – tek toliko da ga ima

Proračun koji ne donosi ništa osim preživljavanja gradonačelnika

Grad Gospić je danas dobio proračun, rekli bi formalno samo tako radi reda da ga ima jer u smislu koji bi trebao imati kao najvažniji politički dokument zasigurno nema.

Proračun koji nema razvojne ni poticajne smjernice,  bez ijednog kapitalnog projekta ne može se smatrat previše značajan. Na brzinu skrojen predstavlja svrsishodnost samo onome koji ga je i predložio – gradonačelniku.

Kritike svih vijećnika koalicijske liste Hrvatske demokratske zajednice i partnera išle su danas u smjeru gradonačelnika koji je jasno pokazao ovim prijedlogom proračuna  da nema vizije, projekata ni ideja kako Gradskom vijeću predstaviti najvažniji dokument koji bi trebao nositi optimizam, a ne odražavati preživljavanje samo njega kao gradonačelnika.

Gradska većina predvođena HDZ-om poslala jasnu poruku

“Ne želimo biti oni koji ruše ili onemogućavaju rad, koji stopiraju neke projekte koje samo gradonačelnik  vidi u ovom dokumentu i koji su negdje “skriveni”. Ne želimo biti remetilački faktor ali šaljemo i jasnu poruku građanima da smo protiv ovoga proračuna koji ne nudi ništa građanima ovog grada”, bile su poruke vijećnika koalicije predvođene  HDZom.

“Stoga imate samo jednu našu ruku kako bi ovaj proračun koji ne zaslužuje prolaznu ocjenu prošao i koji ide na dušu gradonačelniku koji ga je predložio” izjavila je HDZ-ova gradska većina.

“Ne želimo građanima ovoga grada priuštiti nove izbore. Novi izborni zakon ne nudi brzo rješenje ove katarze nego samo gradonačelnikov opstanak čime bi grad bio paraliziran, a mi to kao odgovorna stranka koja ima većinu u Gradskom vijeću ne želimo”.

Tako je koalicija predvođena  HDZ-om danas  dala formalnu jednu ruku kako se građani ne bi našli u novim izborima čime je Grad Gospić dobio proračun po želji gradonačelnika – samo njegovoj.

L.O.