Grad Gospić održavanje službene Facebook stranice plaća više od 50 tisuća kuna

Portal Lika online prvi je otkrio informacije kako Grad Gospić usluge marketinga firmi koja u nakladništvu ima i jedan lokalni portal plaća više od 225 tisuća kuna godišnje. Čini se da osim što ne znaju komunicirati s javnošću pa im za to trebaju skupe usluge, ekipa oko gradonačelnika Starčevića ne zna koristiti niti Facebook.

U prilog tome govori i činjenica da Grad Gospić na održavanje službene Facebook stranice firmi Prilika GRP d.o.o. (nakladniku portala Likaclub) plaća više od 50 tisuća kuna godišnje.

Nastavak ispod oglasa

Ovo nam je potvrdila i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, i to nakon što smo mjesecima pokušavali doći do informacije.

-Ttvrtka PRILIKA GRP d.o.o. održava Gradsku Facebook stranicu. Bila je to prva suradnja Grada Gospića sa ovom tvrtkom na obostrano zadovoljstvo Grada. Kao klijenti zadovoljni smo dosegom i aktivnošću naše stranice te brzinom ažuriranih informacija kao brzinom  komunikacije sa sugrađanima što tvrtka radi po potrebi i po našem naputku, a isto to rade po potrebi i službenici kojima su povjereni ti zadaci. Administracija Facebook stranice uključuje osim komunikacije s građanima, objavu i kreiranje sadržaja (u prosjeku 80 sadržaja mjesečno), grafički dizajn po potrebi, korisničku podršku 0-24 sata dnevno uključujući neradne dane te Facebook oglašavanje (nekoliko kampanja mjesečno). Mogu reći da se taj poslovni odnos temelji na timskom radu i sinergiji.

Grad Gospić za taj iznos mjesečno izdvaja 3.500 kn + PDV što apsolutno relevantna cijena na tržištu tvrtki koje se bave ovim uslugama. Grad Gospić kontinuirano radi na komunikaciji sa građanima, otvorenosti gradske uprave i unaprjeđenju komunikacije koristeći sve komunikacijske kanale. Naši kanali i komunikacija u narednom će razdoblju biti još transparentniji i otvoreniji prema građanima, za što vjerujem da će se i vama  svidjeti, stoji u odgovoru zamjenice Prše.

Informaciju o uslugama održavanja Facebook stranica zaprimili smo još prošle godine, a zamjenici Prši za odgovor je trebalo nekoliko mjeseci.

L.O.