Nakon podulje šutnje oglasio nam se i Stožer civilne zaštite Grada Gospića. Na zadnjoj održanoj sjednici od petka, 13. studenoga gospićki Stožer je donio više zaključaka vezanih uz predlaganje epidemioloških mjera upućenih županijskom Stožeru civilne zaštite, a sve to u smislu u pojačavanja epidemioloških mjera zbog COVID-19.

Tako se u tome zaključku predlažu mjere koje do sada nisu bile na snazi ili su se provodile tek djelomično. Predlaže se prekid redovnog rada svih osnovnih i srednjih škola na ovome području i prelazak na online-nastavu. Također se na tome popisu predlaže zabrana svih okupljanja, uključujući i sajmove. Izuzetak bi trebale biti jedino sjednice predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave. Do daljnjeg se ne bi trebale održavati niti svadbene svečanosti, kao po principu „’ko se oženio-oženio se“!

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata tako bi se ograničilo do 22 sata, uz zabranu prodaje alkohola u vremenu od 22 sata do 06 sati.
Također se predlaže obustava korištenja svih sportskih dvorana, osim ekipa u sustavu natjecanja kada se može igrati, ali bez gledatelja. Obiteljska okupljanja trebala bi se ograničiti na susrete samo dvije obitelji, uz primjenu epidemioloških mjera i socijalne distance.

Predložene mjere nadzirao bi Stožer civilne zaštite Grada Gospića, a provodile bi se u trajanju od 14 dana, uz moguće produljenje.

L. O.