Grad Gospić privlači nove investitore atraktivnim zemljištem

Grad Gospić objavio je natječaj za prodaju atraktivnog zemljišta na lokaciji u Budačkoj ulici, točnije zemljišta koja se nalazi u neizgrađenom dijelu građevinskog područja, u ukupnoj površini 22.201 m2, odnosno oko 2 hektara.

Početna cijena, sukladno procjeni, polazeći od cijene koja se može postići na slobodnom tržištu za nekretninu sličnih osobina s obzirom na kvalitetu, lokaciju, namjenu i slično iznosi 4.146.103,12 kuna.

Nastavak ispod oglasa

Ovom Odlukom Grad zainteresiranim subjektima želi ponuditi odnosno osigurati prostorno kvalitetnu i značajnu lokaciju u vidu gospodarskog razvoja, odnosno želi se omogućiti povećanje gospodarske aktivnosti kroz ulaganje investitora.

Radi se o jednoj dobroj pogodnoj lokaciji na području Grada za budući gospodarski projekt, a čija je osnovna prednost veličina odnosno okrupljenost čestice koja iznosi preko 2 hektara.

Nadalje, Grad je ponudio i prodaju građevinskih zemljišta, točnije 16 građevinskih parcela u ulici Kralja Tomislava ukupne površine 5.502 m2 čija je ukupna procijenjena vrijednost iznosi 1.033.688,79 kuna za izgradnju stambenih objekata, odnosno kojima se građanima želi omogućiti kupnja građevinskog zemljišta za stambenu izgradnju sukladno tržišnoj vrijednosti koja sukladno procjeni vrijednosti iznosi 26,6 eura/m2 ili 200 kuna po m2.

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Gospića »

Javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta »

L.O.