Grad Gospić u akciji „Sat za planet Zemlju“

Foto Ratko Mavar, WWF-Canon

Grad Gospić će se ove godine po prvi put aktivno uključiti u  najveću volontersku akciju za zaštitu prirode na svijetu  (isključivanjem rasvjete),  pod nazivom  Sat za planet Zemlju“, u organizaciji svjetske nevladine organizacije (WWF) .

Cilj  akcije, koja je započela 2007. godine,  u australskom Sydneyu,  poslati poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena i  osvijestiti stanovnike planeta da počnu voditi računa o resursima koje troše.

Nastavak ispod oglasa

Godine 2009. akcija „Sat za planet Zemlju“ u Guinessovoj knjizi rekorda upisana je  kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Tako je prošle godine javna rasvjeta isključena u više od 5000 gradova u više od 157 zemalja.

I u Hrvatskoj su, u 48  gradova na sat vremena znamenitosti  utonule u mrak. Od ove godine je i Grad Gospić sudionik akcije i ugasit će rasvjetu na katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije. 

Iz Grada Gospića pozivaju sve građane, ustanove i poduzeća da se pridruže akciji i ugase svijetla u svojim domovima i poslovnim prostorima, u subotu, 29. ožujka, od 20:30 do 21:30 sati!

lo