Grad je bio za, ali je ravnatelj škole Ivica Radošević sramnom odlukom prekinuo nogometnu tradiciju

Veteranske malonogometne lige koja je okupljala i do 150 natjecatelja ove godine neće biti. Došao je na žalost kraj jednoj lijepoj tradiciji održavanja malonogometnog turnira na kojem su se natjecale ekipe iz Zagreba, Zadra i desetak domaćih ekipa i svih dijelova županije.

Odluka Radoševića ruši ugled članova Upravnog vijeća koje je gurno u vatru iz nepoznatih razloga

Nastavak ispod oglasa

Naš sugovornik, koji je želio ostati u tajnosti tvrdi kako je za ovogodišnji turnir bilo mnogo zainteresiranih, poglavito ekipe iz Benkovca i nekoliko drugih van županije. Tradiciju dugu 5 godina prekinuo je Ivica Radošević, ravnatelj OŠ u Gospiću koji preko UV nije dozvolio igranje turnira pod izlikom kako nema slobodnih termina. Čak i ako nema slobodnih termina, za prigode kao što je ova dosad se uvijek pronalazio način kako da se izorganiziraju. Zanimljivo je i to da Radošević u protekle 4 godine dozvolio i pronalazio termine, a ove godine na zaprepaštenje sportske javnosti poručio je da ih nema.

Radošević na ovaj način omalovažio veterane i Domovinski rat, neki mu poručili da vrati nagradu koju je dobio

Žalosti činjenica da je zaustavljeno održavanje turnira na kojem su se u najvećem broju okupljali branitelji, a koji je podržao i Grad Gospić, ali bez financijske pomoći. Organizatoru je i formalna podrška Grada bila dovoljna, za financije bi se kako kažu sami snašli. Zanimljivo je i to da je u ruke Radoševića otišla nagrada za razvoj športa u županiji prije dva tjedna. Sramna je to odluka čovjeka koji educira mlade o bitnosti razvoja športa, a veteranima među kojima su najčešće sudionici Domovinskog rata perfidnom odlukom ne dopušta njihov omiljeni turnir. Naš sugovornik kaže da bi Radošević ako ima morala trebao vratiti nagradu ili bi športski savez trebao pokrenuti inicijativu za oduzimanjem iste jer ju kako kaže nije zaslužio. Činjenica je da Gospić ostaje bez turnira koji je okupljao brojne momčadi, a koji je tribine Gradske športske dvorane ispunjavao brojnim gledateljima.

VI/LO