Grad Otočac dužan 417.383 kn bivšem sazivu Gradskog vijeća

Nastavak ispod oglasa

U nizu financijski dugovanja koji pritiskaju gradski proračun Otočca je i skoro pola milijuna kuna ili točnije 417.383 kuna nepodmirenih dugovanja prema Gradskim vijećnicima, predsjedniku i potpredsjedniku GV kao i radnim tijelima i savjetnicima iz prethodnog saziva GV. Kako će i kada dugovanja grad isplatiti uzimajući u obzir sadašnje, naslijeđene financijske (ne)prlike teško je prognozirati.

Od tog iznosa gradskim vijećnicima neisplaćene su naknade za četiri sjednice što iznosi 82.000 kuna, dok bivšoj predsjednici Slavki Bogdanić i potpredsjednicima GV nisu isplaćene naknade u iznosu od 59.440 kuna. Tu priča o dugovanjima ne prestaje, nastavlja se dugovima prema radnim tijelima i to: Odboru za dodjelu javnih priznanja 4.850 kn, odboru za propise i pravna pitanja 24.360 kn, odboru za izbor i imenovanja 19.469 kn te odboru za statut i poslovnik 1.550 kn.

Kako je bivši gradonačelnik imao i dva savjetnika Ivana Žubrinića i Tomu Butinu i njima je grad ostao dužan rekordnih 225.880 kuna.

Iz grada smo dobili informaciju da nisu točne informacije koje se provlače kroz javnost, da su pojedinim vijećnicima isplaćivane naknade, a pojedinim ne. Naknade gradskim vijećnicima i radnim tijelima isplaćivane su po održavanim sjednicama i to u isto vrijeme svima vijećnicima ili članovima radnih tijela, dok je do razlike u isplatama došlo samo kod predsjednice GV Slavke Bogdanić i potpredsjednika GV, te savjetnika kod kojih su naknade temeljem Odluka nadležnih tijela isplaćivane u mjesečnim iznosima.

Skoro pa pola milijuna kuna dugovanja grada Otočca samo je dio od milijunskih manjaka a da bi se koliko toliko pripomoglo sređivanju i štednji u gradskom proračunu sadašnje GV Otočca „srezalo“ je pojedine naknade, članovima GV, članovima radnih tijela, upravnih vijeća i nadzornih odbora te javnih poduzeća u vlasništvu grada Otočca.

Tako sada, predsjednik GV Slaven Prpić prima naknadu od 2.000,00 kn neto mjesečno a potpredsjednici GV 900,00 kn neto mjesečno. Novost je da gradski vijećici za razliku od prije, kada su primali po 1.000 kn po sjednici, sada će primati 500,00 kn a naknade za članstva u nadzornim odborima i upravnim vijećima koje su prije bile 500,00 kn sada će iznositi 300,00 kuna neto.  

D.Prša