Otočac – Gradonačelnik Grada Otočca Mario Barković sa suradnicima posjetio je danas  obitelji Dragice Ladišić iz Šumećice, Petra Francetića iz Vivoza te Petra Oreškovića iz Prozora. Povod posjeti bilo je uručenje novčane donacije od strane Grada Otočca za  sanaciju štete na krovnim konstrukcijama gospodarskih objekata (štala) a koje su nastale uslijed ne tako davnih velikih sniježnih oborina i urušavanja zbog tereta velikih količina snijega.

 

Gradonačelnik Barković Mario
Gradonačelnik Barković Mario

Odlučili smo pomoći ljudima kojima su napravljene velike štete uslijed vremenskih nepododa. Tu je i gospođa Dragica Ladišić koja je zatražila pomoć od grada Otočca. Imamo oko 15-tak zahtijeva pa će mo pomoć rasporediti na sve podjednako iako će pomoć biti veća onima koji su imali i veće štete na stajama gdje su držali stoku. Pomoć, iako minimalna od 10.000 kuna mislim da će biti od pomoći, rekao je gradonačelnik Mario Barković.

 

Iako nije rađena stručna procjena šteta, riječ je o pet objekata veće veličine i četiri manja objekta tako da se može govoriti o nastaloj šteti od oko 400 tisuća kuna.

 

dladisic_prsa_23052013Šteta je velika, samo 20 tisuća kuna treba mi za crijep, mislim da je šteta oko 40 tisuća kuna jer treba ponovno sve zidati, grede postavljati, šalovanje, ali pomoć je u svakom slučaju jako dobro došla, na čemu najiskrenije zahvaljujem. Nitko mi nije pomogao, samo grad Otočac  na čemu sam neizmjerno zahvalna, rekla je Dragica Ladišić.

 

Gradonačelnik Mario Barković obišao je potom obitelji Petra Francetića iz Vivoza te Petra Oreškovića iz Prozora kojom prilikom je uručio novčanu donaciju te se zadržao u kraćem razgovoru vezanom za poslove obnove nastalih šteta.

 

Dražen Prša