Grad Senj primio novih osmero polaznika stručnog osposobljavanja

Osmero novih polaznika stručnog osposobljavanja za rad, pravnog, ekonomskog i novinarskog smjera, u prisutnosti mentora, potpisalo je ugovore o osposobljavanju u uredu senjskog gradonačelnika Darka Nekića.

Riječ je o mjeri Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, koju Grad Senj od 2011. godine uspješno provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje na način da polaznik osposobljavanja u Gradskoj upravi, u roku od 12 mjeseci stekne stručno iskustvo i položi državni stručni ispit, nakon čega postaje konkurentniji na tržištu rada.

„Drago mi je da ste dobili mogućnost za stručno osposobljavanje u senjskoj Gradskoj upravi. Vjerujem da ćete opravdati naše povjerenje te svoje sposobnosti i volju za radom pokazati u najboljem svjetlu. Mi vam dajemo priliku, a na vama je da se pokažete. U radu će vam pomagati vaši mentori: Mislav Bilović, dipl.iur., Jasminka Prpić – Tomljanović, dipl.iur., Nikica Dizdar, dipl.oec., Maja Matičić, mag.iur. i Anton Tomljanović, iur.“, rekao je gradonačelnik tijekom prijema dodavši kako je od 2011. godine u Gradskoj upravi Grada Senja stručno osposobljavanje obavilo 13 – ero polaznika.

Naknada koju polaznici primaju za vrijeme osposobljavanja iznosi 1600 kuna,  a osigurava je Hrvatski zavod za zapošljavanje.

A.P.