Foto: LUCIJAN ŠPANIĆ

SENJ – Nizom manifestacija Grad Senj je obilježio Dana Grada i blagdan zaštitnika Sv. Jurja. Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u tvrđavi „Nehaj“, na kojoj je predsjednik Gradskog vijeća Berislav Gržanić pozdravio nazočne, među kojima uz gradske vijećnike, župana ličko-senjskog Milana Kolića, predsjednika Županijske skupštine dr. Darka Milinovića, gradonačelnika grada Gospića Petra Krmpotića, zamjenicu gradonačelnika Zagreba Vesnu Kusin i druge uvažene goste i predstavnike susjednih općina i gradova, predstavnike udruga proizašlih iz domovinskog rata.. .

Ističući sve ono učinjeno za poboljšanje života građana Senja, gradonačelnik Darko Nekić istaknuo je i probleme koji tište Senj i okolicu.
– Gubljenjem statusa brdsko-planinskog područja i poreznim promjenama izgubili smo velika sredstva. Danas grad Senj ima prihode umanjene za 47% uz porez na dobit što na godišnjoj razini iznosi 8,2 milijuna kuna. Ne želim ovaj svečani trenutak koristiti za žalopojke, ali ovo ističem kako bih naše građane upozorio na tešku situaciju u Senju, kazao je Nekić.
Osim svega nabrojenog pritisnuti financijskim problemima grad Senj je smanjio donacije za sportske klubove, donacije javnim ustanovama, božićnice zaposlenicima, a uslijedili su i mnogi drugi rezovi.

U završnom dijelu proslave ove svečanosti dodijeljene su povelje i nagrade. Tako je posthumno za rad u lovstvu, hortikulturi i ostalim prirodnim disciplinama povelju dobio Vladimir Skorup, za amaterski rad u stvaralaštvu i glazbenoj kulturi povelju je dobila Branka Nerat, a za doprinos u uređenju spomen-sobe Damiru Tomljanoviću Gavranu u Krivom Putu povelju je dobio Tomo Medved – umirovljeni brigadni general.

Nagrade Grada Senja dobili su Marin Dolovski i Dario Grandić, za nesebičnu pomoć solidarnost i humanost prema drugima i Klub maturanata senjske gimnazije Senj za dosadašnji uspješan rad i brojne aktivnosti.

Povelje i nagrade zaslužnima podijelili su gradonačelnik Darko Nekić i predsjednik Gradskog vijeća Berislav Gržanić.

L.O./Foto: LUCIJAN ŠPANIĆ