Građani, besplatno preuzmite kante za otpad!

0

Poduzeće „Komunalac“ iz Gospića čini sve kako bi  odlaganje komunalnog otpada i papira u  plastične vrećice postalo povijest. Za tu je svrhu  nabavljeno  mnoštvo kanti zapremine 120 litara, ali mnoge su ostale u krugu poduzeća. Voditelj Radne jedinice „Čistoća“ Damir Maras uputio je još jedna poziv građanima Gospića.

-Važno je istaknuti kako se preuzimanje kanata i njihova uporaba ne naplaćuju. Zato molimo građane da ih bez naknade preuzmu i koriste. Događa nam se da djelatnici koji sakupljaju  i odvoze komunalni otpad često naiđu na rastrgane plastične vrećice koje su trgali psi ili mačke. Uz uporabu odgovarajućih kanti  zbrinjavanje otpada je olakšano i više je higijenski, napominje  Maras.

Oglas

Grad Gospić i Fond za zaštitu okoliša i energetsku  učinkovitost osigurali su mnoštvo plastičnih kanti zelene i plave boje kako bi se rukovanje s komunalnim otpadom i papirom podiglo na još višu razinu. Prema riječima Damira Marasa  u krugu Komunalca sada se nalazi oko 300 kanti zelene boje i gotovo tisuću kanti plave boje namijenjenih za odlaganje papira. Valja ih samo-preuzeti!

L.O.