Građani i dalje odbacuju opasni vojni materijal po šumama

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Doljana zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. On se sumnjiči da je u vremenu od 1. ožujka do 14. travnja 2020. godine u šumskom predjelu mjesta Doljani posjekao i ukrao više stabala bukve, graba i hrasta u količini od 64,17 m³, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Vrhovinama.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Nastavak ispod oglasa

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Podlapače zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je 1. svibnja 2021. godine u Podlapači prijetio ubojstvom 27-godišnjaku iz Podlapače. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Od prometnih nesreća izdvajamo onu iz Karlobaga. U njoj su tri osobe lakše ozlijeđene. 

U petak je građanin dojavio da je u šumskom predjelu Bunića pronašao minsko-eksplozivna sredstva. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o 3 ručna bacača raketa i 1260 komada streljiva call. 7,62 x 39 mm, što je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Jučer je građanin prilikom čišćenja u travi u Raduču pronašao ručnu bombu M-52 P3, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske također izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.