Sve ankete unatrag godine dana pokazuju da se među ozbiljnijim strankama  i uspjesima u lovu na popularnost birača nigdje više niti ne spominje Hrvatska stranka prava. Zadnji rezultati izbori za članove EU parlamenta u toj su stranci lažno prikazivani kao povijesni, što je povijesna neistina. Sa 333 glasa u svojem gradu predsjednik HSP-a i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević ima dovoljno razloga za zabrinutost. Ukoliko se kao postariji gospodin i uspješan gospodarstvenik  uopće više i bude natjecao u političkim sferama, manje ćemo znati koliko je njegov HSP sada postao politički zanemariv faktor. Budući je gradonačelnik i predsjednik HSP-a završio menagment u Švicarskoj, bit će sve to za njega ipak šala mala. Osobito nakon što ga je koalicijska partnerica Bruna Esih proljetos prekvalificirala u dokazanog ratnika.

Krenuli su obilasci Mjesnih odbora u Gradu Gospiću. Sasvim očekivano krenuo je gradonačelnik „iz svog dvorišta“, ondje gdje je u susjedstvu nedavno pronašao  novu ravnateljicu Dječjeg vrtića. Prethodnicu je smijenio, baš kontra formule koju je javno obznanio 2017. kada je zahvaljujući listi „Bura promjena“ najavio neka nova vremena u Gospiću, bez podjela na bilo kojoj osnovi. Tu novu demokratičnost bez podjela osjetili su gotovo svi zatečeni rukovodeći kadrovi koje je postavio HDZ. Skoro su svi smijenjeni, dok se nekima smjene tek pripremaju.

Dobro je i za svaku pohvalu što gradonačelnik obilazi Mjesne odbore, što razgovara s građanima, pita ih za probleme i kako ih rješavati. Možda pri tome osjeti potrebu i počne građanima vraćati dugove. One morale, svakako ne one materijalne. Dužan je stati pred svih njih i reći gdje su nestala obećana nova radna mjesta, po 500 godišnje. Zahvaljujući tome obećanju je i postao gradonačelnik. To može zahvaliti i neinertnom, mlitavom HDZ-u koji se od zrele političke dame neupitna šarrma sada srozao na ostatke ostataka pa niti nakon skoro dvije godine u Gospiću nemaju predsjednika Gradske organizacije. Dotrajali politički diletanti redovno gube utrku s vlastitom umišljenom retorikom. Kada na sljedećim izborima svi ti računi dođu na naplatu, ti politički statisti čudom će se čuditi kako imaju tako malo glasova. I opravdavati se onom neuvjerljivom floskulom po kojoj „birači nisu prepoznali njihov program“!!!

Dug gradonačelnika Gospića prema građanima očituje se i u samohvalama tipa „jedan telefonski poziv i u Gospić stiže ulaganje o 2 milijuna eura i nova radna mjesta“. Taj poziv nikako da dočekamo. O izglancanoj i izmišljenoj biografiji nećemo ovdje govoriti. Previše je toga i tekst bi uvrštavanjem tih mnogih izmišljatina izgubio pravi smisao. Bit će prigode….

L.O.