Policijska uprava ličko-senjska najavila je akciju radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s poginulim osobama. Stoga će se provesti  24-satni nadzor brzine kretanja vozila.  Od 6 sati 21. travnja do 6 sati 22. travnja 2016. godine, policija će pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Zbog nepropisne brzine kretanja vozila događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozlijede. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu, koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise.

Policija poziva  građane da predlože lokacije na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 1. do 15. travnja ove godine na adresu elektroničke pošte: licko-senjska@policija.hr

Nakon zaprimljenih prijedloga, analizirati će se dostavljeno, te će se odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.

P.U./L. O.