Građani vratili hrpu eksploziva i streljiva, ali srećom „nemamo“ ilegalnih migranata

Sudeći po zadnjem izvješću Policijske uprave ličko-senjske iza nas su uobičajeno „turbulentni dani“. Nepoznati sječak je još u  siječnju 2020. godine u šumskom području Vrhovina posjekao i ukrao 35 stabala bukve i graba, a u vremenu od 24. kolovoza do 18. rujna 2020. godine je u šumskom predjelu Brinja nepoznati majstor posjekao i ukrao šest stabala jele.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 33 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 2. listopada u Šalamuniću, kod 48-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.80 g/kg). 

Svakako odlična vijest stiže nam iz Korenice gdje je policija protekloga vikenda na Trgu Svetog Jurja provela aktivnost u sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, odnosno postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i imali su priliku vidjeti i razgledati školska minsko-eksplozivna sredstva.  

Tom prilikom tri osobe su policijskim službenicima izrazile želju za dragovoljnom predajom minsko-eksplozivnih sredstava, te je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske ukupno izuzeo i pohranio u skladište do uništenja 325 komada raznog streljiva, 24,2 kg raznog eksploziva i dva spremnika za automatsku pušku.

Ono čega opet nema u policijskom izvješću jesu podaci o ilegalnim migrantima koji su zadnjih dana doslovno preplavili Ličko-senjsku županiju. Prije nekoliko dana provalili su u objekte u Ribarici i na Baškim Oštarijama, a viđeni su kod Kosinja, Mušaluka i Perušićke Kose. Dio ovih informacija potvrđen je iz PU ličko-senjske, ali…

PULS/L. O.