Građanska akcija „Naše igralište, naša radost“ u Lovincu

U listopadu prošle  godine Osnovna škola Lovinac prijavila se na Natječaj za provedbu  građanske akcije “Naš doprinos zajednici”  koji je raspisala  Zaklada “Kajo Dadić“ iz Splita. Na natječaj je prijavljena lovinačka  građanska akcija „Naše igralište, naša radost“ kojom će se obnoviti i urediti igralište i boćalište pokraj škole i kupiti oprema za izvođenje nastave TZK-a i dresovi za učenike. Osnovnoj školi Lovinac odobrena su sredstva u iznosu od 13.000 kuna.

Osnovni i glavni cilj akcije jest uređenje igrališta pokraj škole te na taj način poboljšati kvalitetu života djece ove zajednice i potaknuti ih da više vremena provode  na svježem zraku baveći se sportskim aktivnostima.

Budući je navedeni iznos moguće utrošiti isključio na materijal i pribor za uređenje igrališta, sav rad pri realizaciji ovoga projekta je na volonterskoj osnovi.  Cilj je povećati svjesnost velikih i malih Lovinčana o važnosti doprinosa zajednici u kojoj žive i rade te   potaknuti djecu i odrasle na volontiranje. Provođenje glavne građanske akcije dogovoreno je  u ponedjeljak, 12. lipnja 2017. godine  u 13 sati.

Škola je provela pripremne radnje za provedbe ove građanske akcije i naručila potrebne materijale. Vatrogasci DVD-a  „Velebit“  uklonili su dotrajalu i uništenu zaštitnu ogradu, te će se u ovoj akciji bojati nosači ograde, golovi, koševi, ocrtavati igralište, uređivati okoliš igrališta i boćališta.

O.L./L. O.