Gradi se nastamba za vuka

U vrijeme dok medvjedi provode zimu u povremenom drijemežu, u Utočištu za medvjede u Kuterevu traju radovi na mini-arealu budućeg stanara. Volonteri koje predvodi voditelj Utočišta Ivan Crnković-Pavenka izgrađuju prostor u kojem bi od početka veljače trebao živjeti jedan vuk.
-Riječ je o odraslom vuku iz Zoološkog vrta u Splitu, rekao nam je Pavenka. Zbog mjera štednje taj je vuk postao višak i nitko ga nije htio, a nama ga je bilo žao da bi ga se eutanaziralo. Stupili smo u kontakt sa ZOO-vrtom i dogovorili da se taj vuk prebaci k nama u Kuterevo. Zato smo počeli graditi nastambu na većoj površini. Uskoro će veterinarska ekipa izvršiti tehnički pregled toga „vučjeg stana“ i mi se nadamo da ćemo prvih dana veljače dobiti prinovu!
Ivan Crnović Pavenka iskonski je zaljubljenik prirode i pokretač je ovog jedinstvenog projekta koji trenutno skrbi o 6 medvjeda. Utočište za medvjede postalo je mjesto gdje se u godini okupi i do 30-ak volontera iz cijele Europe. Natpisi i putokazi istaknuti na nekoliko mjesta oko njihove „baze“ dojmljivi su svjedoci internacionalnog predznaka ove atraktivne ličke priče.

M. S.

Nastavak ispod oglasa