Tjedan dana nakon što je i službeno preuzeo dužnost gradonačelnika Grada Gospića umjesto prvih konkretnih poteza Karla Starčevića dobili smo plač pred kamerama. Karlo Starčević je okupio novinare, i u svom stilu krenuo s kukanjem i osuđivanjem. Postavlja se pitanje, misli li novi gradonačelnik početi raditi za boljitak svih građana ili će živjeti na lovorikama započetih projekata bivše vlasti?

Hoće li Starčević krenuti u povlačenje sredstava resornih ministarstava ili će nastaviti ukidati prava gradskih službenika, otpuštati djelatnike i smjenjivati direktore?

Zar netko zaista misli da će od ukidanja voznog parka i prodajom automobila Grad imati ikakve koristi? Hoće li gradski službenici bez službenih automobila moći bolje i efikasnije raditi. Je li to ta efikasna Gradska uprava koju zaziva Karlo Starčević? Koliko novca Grad može dobiti prodajom starih krntija?

Traži li Starčević opravdanje jer neće moći isplatiti božićnice i ispuniti obećanja na kojima je dobio izbore?

U svojoj kampanji Starčević je građanima obećao med i mlijeko (pivo) nemisleći pritom da će nakon nedjelje u kojoj je pobijedio doći radni ponedjeljak. Bitno je bilo samo srušiti HDZ! Činjenica je da Starčević nema tima ljudi koji će raditi za ovaj grad, isto tako činjenica je da je Starčević pobijedio zahvaljujući ponajprije SDP-u i glasovima srpske nacionalne manjine. Današnjom pressicom Starčević je htio napraviti samo jedno – predstavu za javnost u kojoj će potražiti opravdanje jer građanima neće moći isplatiti božićnicu i sve ono obećano na čemu je i dobio izbore.

Gospodine Starčević, izabrani ste da brinete o funkcioniranju i stabilnosti grada, a ne da solite pamet sirotinji!

Što je Starčević ponudio građanima Gospića osim isplate plaće i božićnice nezaposlenima i nekakvog super Tesla-centra? Hoće li tih par nabrojanih stvari spasiti ovaj grad?

Sasvim je jasno da novi gradonačelnik nema programa i da je sve samo pusta demagogija. Uloga gradonačelnika utvrđena je Zakonom, a Starčević je izabran da brine o funkcioniranju i stabilnosti grada, a ne da soli pamet sirotinji.

Hoćemo li zbog bahate retorike novog gradonačelnika nailaziti na zatvorena vrata ministarstava u Zagrebu? Bez podrške Vlade, ministarstva i Županije Gospić teško može naprijed.

Prijeti li gradu Gospiću izolacija, zaustavljanje investicija i mrak kakav nije viđen još od vremena Vlada koje su nas u širokom luku zaobilazile, ostaje za vidjeti. I za kraj, gradonačelniče, pustite prazne priče i uhvatite se posla!

H.J.