Gradonačelnik Ante Dabo: Nijemci su objavili stare snimke Zrća

Ante Dabo

Njemački RTL objavio je kako se u Hrvatskoj slabo pridržava korona-mjera. Uz snimke Zrća s društvenih mreža, kažu: razmak, maske i higijena ovdje su stvar prošlosti, iako broj zaraženih raste.

”Hrvatska je jedna od nacija koja je uranila kada je u pitanju suočavanje s covidom-19. S malim brojem slučajeva, već je u svibnju otvorila granice i hotele za turiste. No posljednjih tjedana zaraza se opet povećala. Nastaje drugi val. Što to znači za turiste?” objavio je njemački RTL.

Nastavak ispod oglasa

RTL Danas je kontaktirao gradonačelnika Novalje Antu Dabu koji tvrdi da se to ne događa na Zrću i da njemački novinari očito imaju snimku od prošle sezone. Poslao je snimku jednog kluba od ove subote na kojoj je vidljivo da na Zrću nema razularenih zabava.

Snimku možete pogledati OVDJE.

“Zabranili smo partijanje na Zrću”

“Ma ni govora, pa zabranili smo partijanje na Zrću, svakodnevno ga obilaze inspektori tako da je sve u zoni ponašanja kakvo se i očekuje u situaciji opasnosti koja dolazi od potencijalne zaraze koronavirusom”, istaknuo je gradonačelnik Novalje Ante Dabo za Novi List.

Direktorica TZ Novalja Marina Šćiran Rizner kaže da se “laži najbolje pobijaju činjenicama”.

“20. srpnja u eVisitoru je registrirano 11.677 gostiju u Novalji te još njih 959 u Staroj Novalji. Ukupno 12.636 turista u komercijalnom smještaju, ili 56,1 posto u odnosu na isti dan lani. U kampu Straško je 4350 prijavljenih gostiju, u nekomercijalnom je dodatnih 4147 osoba”, ističe Šćiran Rizner.

L.O.