Gradonačelnik priznao da mu je Proračun nakaradan i predložio privremeno financiranje

Gradonačelnik zamolio, a HDZ mu dao drugu šansu

Grad Gospić u novu 2018. godinu ulazi bez Proračuna nakon što je gradonačelnik uvidio sve manjkavosti predloženog Proračuna koji je bio pod brojnim kritikama gradskih vijećnika predvođenih HDZ-om te odlučio predložiti Gradskoj većini usvajanje Odluke o privremenom financiranju.

Nastavak ispod oglasa

Nakaradno predloženi Proračun od strane gradonačelnika

Naime, nakon prošle sjednice Gradskog vijeća koja je završila prekidom i odgodom o izglasavanju o proračunu, gdje su gradski vijećnici iznijeli brojne nedostatke brzopleto predloženog Proračuna od strane gradonačelnika punog rupa koji je izostavio subvencije u poljoprivredi, poduzetnike, studente, umirovljenike, ali i brojne druge, čini se kako će današnji nastavak sjednice s početkom u 16 sati ipak donijeti samo privremeno financiranje Grada za prva tri mjeseca sukladno Zakonu.

Da je gradska većina u vijeću bila u pravu oko loše predloženog proračuna koji ne sadrži nikakve značajne projekte  dalo se naslutiti i po gradonačelnikovu konstantnom izbjegavanju sastanka sa koalicijom predviđenom HDZ-om kako bi se postigao konsensus. Gradonačelnik se na kraju odlučio na put u Njemačku i pravdanjem nedostupnosti.

Gradonačelnikov strah od izbora

Postaje jasno da se na kraju gradonačelnik prepao i mogućih izbora koji bi došli neusvajanjem Proračuna pa se odlučio na predlaganje Odluke o privremenom financiranju, čime je gradska većina primorala gradonačelnika da poslije Nove godine sjedne za stol sa njima i zajedno krenu slagati Proračun za narednu godinu.

Da je bilo vise razuma od strane gradonačelnika do ovoga vjerojatno ne bi ni došlo, ali očito da Stričevićevoj bahatosti nema kraja.

L.O.