-
-

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac i predsjednik GV Otočca Slaven Prpić sa suradnicima danas su kod crkve Presvetog Trojstva u Otočcu, na štandu aktivista svojim potpisom na referendumski listić dali podršku inicijativi preferencijalnog glasovanja.
„Kao gradonačelnik, ali i u ime izvršne vlasti u Otočcu mogu reći da podržavamo akciju preferencijalnog glasovanja što smo potvrdili i današnjim izlaskom na potpisivanje. Ovom prilikom građane Otočca pozivam da podrže ovu akciju jer je ona bitna za promjenu Zakona i političkog sustava u državi. Na vlast u Otočcu došli smo kao nezavisna lista, upravo imenom i prezimenom, glasovalo se za čovjeka imenom i prezimenom, i to je ono što mi podržavamo. Jedini ispravan način je izbor čovjeka imenom i prezimenom, jer onda je on i odgovoran narodu, onda se zna tko je za što odgovoran i tko je što napravio, ovako, je sve druga priča, koja nema kraja“ – kazao je gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.
Predsjednik GV Otočca, ujedno i predsjednik GO HSS Otočca Slaven Prpić dodao je da podržavaju inicijativu „U ime obitelji“, jer je mišljenja da čovjek imenom i prezimenom treba biti izabran od strane naroda.
„Kao predsjednik GV mogu reći da je prije godinu dana bilo špekulacije da li je HSS-u neka veća stranka donijela mandat ili nije, pa smo se pridružili i poduprli gradonačelnika Kostelca, a sam dokaz je da je u godini dana smanjeno dugovanje Grada za 12 milijuna kuna, što znači da je naš odabir bio ispravan tim činom. Ovdje su i članovi HSS-a koji podupiru ovaj čin potpisivanja i do nedjelje će mu se priključiti još veći broj – kazao je predsjednik GV Otočca i predsjednik HSS Otočca Slaven Prpić.
Dražen Prša