Gradonačelnik Otočca cijeli dan s djecom

2

Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema stanju, pravima i potrebama djece, da djeca u tim danima, prema svojim željama i izboru, samostalno i uz pomoć odraslih, provedu odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti.

Kroz Dječji tjedan u Otočcu od 4.do 7. listopada 2010. godine izvedene su razne aktivnosti: nastupi djece kroz pjesmu i ples, izložbe, prezentacije, radionice,  kazališne predstave, sportska takmičenja, druženja, susreti, a  tako da su djeca,  mogli  izabrati aktivnost u kojoj su željeli sudjelovati.

Gradonačelnik Mario Barković i njegov zamjenik Hrvoje Ostović cijelo su vrijeme  proveli s djecom i tako obilježili Dan djece i Međunarodni dječji tjedan. Od samog jutra, od 10 sati na igralištu malih sportova OŠ „Zrinskih i Frankopana“ gdje je za današnji dan igralište dobilo tribine za posjetitelje, a s ravnateljicom Lucijom Sekula gradonačelnik je dogovorio postavljanje ( uz sadašnje tri ) još tribina čime bi zatvorili zapadnu stranu igrališta. Gradonačelnik je kazao da je i sam provodio puno vremena u sportskim aktivnosti, što nastoji i sada, a što manje pred televizijom i društvenim igrama na računalima.

Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta  nastavljeno je na nogometnom igralištu sportskim aktivnostima. Dječaci od 1. do 8. razreda igrali su nogomet, djevojčice od 5. do. 8. razreda košarku, a dječaci i djevojčice od 5. do 8. razreda trčali su kros i igrali košarku, veći dio tih događanja popratio je gradonačelnik Barković i dogradonačelnik Ostović.

B.I.B.