Gradonačelnik Starčević izmislio da je novac za Rakitovac potrošen prije nego je projekt započeo

Naš tekst  pod naslovom “Je li Grad Gospić zaspao?” probudio je gradonačelnika Starčevića. Osim njega na noge su skočila i dva lokalna portala koji prenose i veličaju gradonačelnikove izmišljotine. Očito nemaju izbora, pa su iz financijskih pobuda (Grad ili privatna firma) počeli objavljivati demantije koji ih se nikako ne tiču. Starčeviću je očito lakše nekoga zadužiti da piše demantije i da kaže npr. “za radove na Ličkom Osiku nisu bila predviđena sredstva u proračunu”.

Smiješno, jer da je gradonačelnik barem jednom pogledao proračun odmah bi uočio tu stavku, koju smo i mi odmah našli na internetu (prilog slike), a koju mu je na sjednici Gradskog vijeća predočio i  vijećnik  HDZ-a Petar Đapić. Očito da je Starčević  demantijem još jednom pokušao obmanuti javnost, a najžalosnije je da će stanovnici Ličkog Osika jesen dočekati bez asfalta zbog gradonačelnikivog spavanja. No, tu laži ne prestaju pa gradonačelnik nastavlja da su potrošeni i novci za izgradnju ceste za prilaz odlagalištu otpada Rakitovac. Žalosno, rekli bi, opet smo zavirili na internet i gle čuda: projekt je tek kandidiran na resorno ministarstvo poljoprivrede odlukom Gradskog vijeća (prilog slike), te je logično da još nisu ni stigla financijska sredstva, ali su planirana u proračunu. No, nije problem gradonačelnikova nova laž,  već činjenica da gradonačelnik nema pojma o predmetnim projektima i da ga nije briga, te da je očito i ovaj značajni projekt osuđen na propast jer gradonačelnik ne misli obilaziti resorna Ministarstva kako bi  realizirao značajne projekte, tipa ceste prema Rakitovcu. Ipak su to „samo“ 2 milijuna kuna za Grad, a i  što u poslu gradonačelnika K.S. znače ministri da bi ih on obilazio!?!

Nastavak ispod oglasa

Očito je Starčeviću nešto bitnije. Naime, prije dva tjedna gradonačelnik Starčević je obišao sva istočna sela grada – Vrebac, Mogorić, Pavlovac – sela pretežito srpskog stanovništva kako bi se kao gradonačelnik (ne predsjednik HSP-a) dodvorio žiteljima tih mjesta i obećao sve što se može obećati. Nekoliko dana nakon posjeta selima srpske nacionalne manjine Starčević (sada u funkciji predsjednika HSP-a) napiše pismo predsjedniku Vlade RH Plenkoviću i traži njegovo očitovanje o četničko-komunističkom ustanku u Srbu!?! U Srbu je nad Hrvatima počinjen zvjerski zločin koji zaslužuje svaku osudu, ali što Starčević pismom poručuje Vladi RH? On jasno poručuje da ne misli surađivati u cilju napretka Grada, privlačenju sredstava iz ministarstava i EU fondova, nego da će se sa premijerom svađati oko ’41. i ustaša. Postavlja se logično pitanje, postaje li Grad Gospić gradonačelnikovim bojkotom svega viđenog i sumanutim izmišljanjem izolirani Geto u državi?

L.O.