Gradonačelnik Starčević ponovno opstruirao dogovor i predložio nakaradan Proračun

HDZ sa koalicijskim partnerima odbio takav Proračun

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića ponovno smo nazočili jasnoj slici da gradonačelnik  opstruira gradsku većinu i da ne misli surađivati u vidu napretka Grada. Očito je kako Starčević nije ništa naučio od zadnjeg rebalansa proračuna kada je HDZ morao amandmanima popravljati stvar.

Nastavak ispod oglasa

Starčević iz Proračuna izbacio umirovljenike – Izgledni prijevremeni izbori

I na ovom prijedlogu Proračunu jasno je  bila vidljiva socijalna neosjetljivost Karla Starčevića. Ponovno je iz Proračuna izbacio umirovljenike, kao što je to htio učiniti u rebalansu Proračuna. „Sramotno je izbaciti iz Proračuna umirovljenike koji su čitav svoj radni vijek radili za Hrvatsku, a  neki od njih   bili na  Alarovom brdu i  branili Gospić“, dok je gradonačelnik ispijao pivu u Munchenu, bile su žustre kritike vijećnika.

Izbacio i studente

Na kritici gradskih vijećnika gradonačelnik je bio i zbog studenata. Naime,  studenti su ostali u  nemilosti Proračuna koji je predložio gradonačelnik. Na zadnjem rebalansu ih je HDZ vratio u Proračun, a sada Karlo Starčević ponovno sa predloženih 170 000 kn smanjio na 70 000 kn. Na taj je način još jednom pokazao nebrigu za studente koje je istine radi financirao, ali ne od svojih novaca već od proračunskih sredstava. Sramotno je da se hvali da  njegove firme imaju 30 mil. kn prometa, a nije u stanju izdvojiti niti kune za studente iz vlastite firme ili primjerice za sport što mnogi uspješni poduzetnici čine.

Gradonačelnik lagao Bilajce i Barlećane?

Da je gradonačelnik sklon svemu govori i činjenica da je iz Proračuna vidljivo da nije niti jedne jedine kune predviđeno za asfaltiranje ceste Bilaj-Barlete . Navodno će izgradnja ceste ovisiti o donaciji, a što se tiče donacija one ne mogu biti temelj razvoja Gospića, sto su također bile kritike vijećnika koji su bili zgroženi prijedlogom proračuna koji se u ovakvom obliku sramotno našao na njihovim klupama te kao takav neprihvatljiv.

L.O.