Povodom nadolazećeg Božića u Kulturno-informativnom centru Gospić je održano tradicionalno predbožićno druženje. Osim članova Gradskog vijeća bili su nazočni predstavnici brojnih udruga, javnih, gradskih poduzeća i ustanova, biskup mons. Zdenko Križić sa suradnicima, predstavnici policije i sportskih udruga. Nazočne je najprije pozdravila predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana-Marija Zdunić i zahvalila se svima na suradnji.

U svojem govoru je gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević naglasio samo neke uspjehe i pri tome naveo brojne projekte koji će se realizirati u 2022. godini.

– Ova godina je pri kraju i mogu samo reći:Ne ponovila se!
Svim gradskim vijećnicima još jednom zahvaljujem što su podržali Proračun za narednu godinu u iznosu od rekordnih 160 milijuna kuna. Na taj način to će biti četvrta godina da Proračun Gospića raste, a to mogu jedino definirati kao znak predanog rada i na čelu sa svojom zamjenicom Kristinom Pršom koja je pri tome podnijela najveći teret.
Godina koja je pred nama bit će zasigurno teška gdje ćemo svi morati dati svoj doprinos i maksimum te se oduprijeti izazovima koji slijede. Na početku ove korona-krize dali smo sve kako bismo očuvali radna mjesta poduzetnicima Grada Gospića, različitim potporama u gospodarstvu, a tako ćemo znati promptno reagirati i u godini koja je pred nama.
U 2022. godini godini realizirat ćemo brojne projekte i navest ću samo neke: izgradnju novog dijela Dječjeg vrtića, izgradnju infrastrukture na realizaciji širokopojasnog Interneta i početku aglomeracije na ovom širom području Gospića. Pri tome ćemo zadržati postojeći standard naših građana. Zato sve vas pozivam na rad, odgovornost i posebno na zajedništvo. Samo ćemo na taj način prevladati teškoće koje je pred nas postavila epidemija i otvoriti put za nastavak dobrih rezultata, zaključio je gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i pozvao Gospodina da blagoslovi sve nazočne, njihove obitelji i građane Gospića da uspiju prebroditi sve životne izazove.

Riječi molitve je predvodio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

L. O.