Gradonačenik opet na udaru SDP-a

    GOSPIĆ – Gradska organizacija SDP-a održala je konferenciju za novinare tijekom koje je izraženo nezadovoljstvo postojećim stanjem u Gradu Gospiću, s težištem na nove gradske prireze i novih naknada za dječji vrtić. Konferenciju je otvorio tajnik gospićkog SDP-a Nikola Maras.

 – Vjerujemo kako dio građana nije niti svjestan da će od danas puniti proračun Grada Gospića putem prireza poreza na dohodak od 10% i kako će roditelji za Dječji vrtić morati izdvajati mjesečno 100 kuna više nego li do sada. To će dodatno opteretiti kućni proračun svake obitelji u ovako teškoj ekonomskoj situaciji. Želimo ukazati kako je SDP protiv uvođenja  prireza poreza na dohodak, a pogotovo protiv poskupljenja Dječjeg vrtića i to iz više razloga. Na žalost   građana Gospića većina na čelu s gradonačelnikom Kolićem već je donijela odluke, ali građani moraju znati zbog čega odriču dijela svojih prihoda jer smo i do sada u ovom mandatu u Gradskom vijeću često upozoravali na rastrošnost, nedostatak volje,  znanja i htijenja od strane gradonačelnika Milana Kolića. Uvjereni smo u situaciju  iz koje gradonačelnik Kolić želi svoju neodgovornost želi prebaciti na teret građana. Glavni razlog za ove mjere je nedostatak prihoda u gradskom proračunu od 2 milijuna kuna, a još nedavno je tvrdio da je Gospić jedan od rijetkih gradova koji nemaju prirez. Zašto nas je gradonačelnik do sada uvjeravao  u veliki gospodarski razvoj Gospića i otvaranje novih radnih mjesta? Napominjemo kako je Koliću ovo četvrti mandat. Da su otvorena nova radna mjesta i da su došle investicije, kako je Kolić slavodobitno tvrdio, logično je da bi prihodi u proračunu bili veći. Nažalost sve je to dio predstave koju Kolić i Milinović već godinama igraju i sada će trebati još veća pomoć građana. Nad Gospićem i svim poduzetnicima se nadvila politička ruka,  istaknuo je Nikola Maras i potom nabrojao primjere koji, po njegovu uvjerenju, zorno pokazuju slabu gospodarsku strategiju Grada Gospića. Maras je spomenuo i bivšu tvornicu MOL u Ličkom Osiku, staru gospodarsku zonu neposredno uz željezničku prugu, ali i optužio Grad Gospić zbog, kako kaže, pogodovanja politički podobnim moćnicima. Po Marasu je nelogična i nemoralna odluka po kojoj gradonačelnik  bira povjerenstvo i bez obrazloženja Gradskom vijeću odabire  potencijalne investitore u Poslovnoj zoni. Također je naveo kako gospićke košarkašice troše mnogo novca, novogodišnji vatromet smatra bacanjem novca a blagdansko kićenje grada pretjeranom financijskom stavkom. Predsjednik gospićkog SDP-a Darko Banića novinarima je kazao kako je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća od gradonačelnika Kolića zatražio da izađe pred građane i pojasni im nove namete koji će im otežati život u ionako teškoj financijskoj situaciji.

Nastavak ispod oglasa

 – Neka smogne hrabrosti i kaže građanima: «Ove godine ćemo skromno okiti grad, imat ćemo doček Nove godine bez skupog vatrometa i s ukupno manje potrošenog novca»! Dosta je bilo bacanja novca u vjetar. Preraspodjelom stavki gradskog proračuna i štednjom  bilo bi dovoljno novca za sve važne aktivnosti i proračunske stavke. Nemamo proizvodnje, nemamo novih radnih mjesta, nema programa niti projekata na vidiku. Već slušamo primjedbe kako je za sve manjkavosti ovoga grada  kriva nova vlast koja radi tek 100 dana. Imali su priliku u ovih 16 godina dovesti kapital u Gospić, ali to nisu učinili, rekao je Darko Banić koji aktualnu gradsku vlast smatra nedosljednom i bez jasne vizije razvoja. Na pitanje novinara je li gradski SDP spreman lobirati za projekte Grada Gospića koji su odbijeni od strane nove Vlade RH  Maras je kazao da je lobiranje u tijeku. Novinari su predstavnike SDP-a podsjetili na zadnju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Kolić izjavio kako aktualna Vlada nije podržala niti jedan od pet projekata vrijednih 200 milijuna kuna koje je Grad Gospić predložio za realizaciju.

– To ćemo provjeriti. Do sada je npr. najavljeno tobožnje ukidanje gospićke bolnice od strane SDP-a, što je totalna neistina pa mi je teško vjerovati u tvrdnje gradonačelnika Kolića. Bilo je dosta neistina pa ne vjerujem sve što se kaže. Svi su naši ministri spremni pomoći, a gradski SDP će lobirati za ovaj grad,  ustvrdio je Nikola Maras na kraju pressice.

                                                                                             L.O./M. S.