Gradska uprava Grada Gospića pred krahom, zaustavljene nove investicije, a gradonačelniku bitnija ’45. i stalni napadi na premijera  

Po gradskim kuloarima sve se više priča o nefunkcioniranju gradske uprave koja je dolaskom nove vlasti te njihovim neracionalnim i nepromišljenim postupcima već u prva tri mjeseca počela tonuti u svim segmentima. Gradonačelniku je očekivano brzo dosadio izvršni posao pa se odlučio za stalne napade na Vladu RH i premijera, ali ne na gospodarske teme nego na prošlost i ’45.-u što je vidljivo i iz zadnjeg napada. Očito u vlastitoj nemogućnosti i neznanju najlakša je opcija: svali krivnju na drugoga i okreni temu daleko od sebe!

Dok se gradonačelnik bavi ustašama i partizanima  posljedica svega je raspad  uprave koja bi trebala biti javna i transparentna građanima, a sada postaje zatvoreni krug gradonačelnika i zamjenika koji šire nepovjerenje.  Da je tome tako dade se iščitati i iz pisanja nekih, recimo to tako, medija bliskih novoj gradskoj vlasti koji pokušavaju prikazati drugačiju sliku svega, ali neuspješno.

Dapače, iz dana u dan putem istih vrši se potpuno zastrašivanje i mobing djelatnika po ustanovama koji polako odlaze i bježe na bolovanja. Visokoobrazovani ljudi doslovno bježe pod pritiskom i nehumanim potezima gradskog vodstva koji polako ostaju usamljeni na brodu koji tone. Uprava je doslovno pretvorena u  „vojnu bazu“ koja gubi civilnu svrhu za koju je namijenjena. Po saznanjima građana nemoguće je doći do bilo kakve opće potvrde u roku kraćem od 10 dana, što je dosad bilo nezamislivo. Pročelnici grada su smijenjeni ili su napustili upravu, sa današnjim danom građanima Gospića nemoguće je doći do građevinske dozvole, čime su zaustavljene i sve investicije na području grada, a sve je nedostupnim učinio sam gradonačelnik koji je raskinuo sve veze sa županijom i time paralizirao cijeli sustav. Još gore od toga  K. S. se pohvalio i putem pojedinih medija, ne shvaćajući kakvu štetu čini za grad, a koja će tek biti vidljiva u narednom periodu kada počnu pristizati zahtjevi za izdavanje građevinskih dozvola.

Zamislite samo da da ste investitor kojeg zanima tko i kojem roku izdaje dozvole potrebne za neki razvojni projekt, a vi nemate odgovor na to pitanje zbog nepostojanja Ureda u gradu i nečije bahatosti.  Ne vidi se kraj svemu ovome, a ni rješenje jer su potrebne i stručne osobe koje bi ovaj posao provodile. U gradskoj upravi ih je sve manje. Na upite građana kako im je nemoguće stupiti u kontakt sa novoizabranim gradonačelnikom Gospića koji kao da i ne postoji, osim po slikama i pisanjima pojedinih medija koji ga prate po samo njima poznatim relacijama i (putinama), sami smo istražili te navode  i uvjerili se u nekoliko iznenađujućih činjenica. Iznenadila nas je obavijest građanima od strane  gradonačelnika objavljena na službenim stranicama Grada kako gradonačelnik zbog velike prezaposlenosti odbija primati stranke, ali ipak da se pokrije za javnost je izdvojio svaki drugi petak(!) za prijem onih koje on sam izabere da ih primi. (slika) Razumijemo da je to gradonačelniku tlaka, ma tko bi se sa tim zamarao, sa ljudskim svakodnevnim  problemima koje on ne poznaje,  pa ne mari on ni ministre, a ne obične  ljude. No ipak smo se još malo potrudili, te se zapitali kako barem uputiti određeni upit. I gle čuda ništa ni od toga. Na klik na Upitu građana, piše USKORO! (slika) Ma za razumjeti je, pa to su samo građani, obični smrtnici među koje on ne pripada. Barem on tako smatra po viđenom, rekli bi.

Usporedili smo neke druge gradove i način kako se odnose prema svojim građanima i gle iznenađenja. Neki gradonačelnici i njihovi zamjenici rade svaki dan sa strankama. Za razliku od Starčevića gradonačelnik Varaždina sa svojim zamjenicima prima građane svakim radim danom. (slika) Pa smo da se ne zamaramo više i jednim Varaždinom odmah udarili na vrh u nedodirljivog Milana Bandića i Zagreb. I gle čuda- gradonačelnik dostupan na svim društvenim mrežama za upite građana. (slika)  I ne samo to, ako nekim slučajem  ne dobijete određeni odgovor gradonačelnik će Vas osobno primiti idući dan. (slika) Ostaje se samo za pitati zašto se gradonačelnik svojim obavijestima sprda sa građanima Grada Gospića, te kojom će nas genijalnom idejom  gradonačelnik opet  sutra iznenaditi.

L.O.