Prvi put u povijesti grada Otočca zaključen je ugovor o stipendiranju sportaša koji su kategorizirani od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Učinjeno je to na godišnjoj skupštini Zajednice športskih udruga grada Otočca kada je ugovor potpisan sa Andreom Crnić viceprvakinjom Hrvatske, drugo mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske u kat. do 44 kg ili „Daroviti sportaš“ i sa Mateom Dujmović članicom TKD „Gacka“ kategorizirani sportaš HOO četvrte skupine koja se zove „Vrsni sportaš“. Ugovor o stipendiranju potpisali su predsjednik Skupštine ZŠUGrada Otočca Stjepan Kostelac te u ime stipendista roditelji Ljiljana Crnic Popović i Blaženka Dujmović.
Na Skupština Zajednice športskih udruga grada Otočca nazočilo je 13 od 17 predstavnika športskih udruga i klubova. U Savez športova grada Otočca primljen je paraglajding klub „Leteći medvjedići“ i Malonogometni klub „Fortica“. Doneseni su pravni akti zajednice sa manjim izmjenama i dopunama, te pravilnik o raspodjeli novčanih sredstava.

Nikola Pemper
Nikola Pemper

Predsjednik Zajednice športova grada Otočca Nikola Pemper predstavio je rad Zajednice, potom programsko i financijsko izviješće za 2014. godinu. Inače, po prvi puta su obavljale izmjene i dopune Statuta i usklađivale sa Zakonom o sportu. Uskladili su se i određeni pravilnici.
Program rada za 2014. godinu s obzirom na zasjedanje Skupštine ogleda se u okviru programa udruga članica Skupštine koje su svoje programe dostavile Zajednici. Razmatrajući aktualna pitanja rada u 2014. godini, istaknuto je da se može očekivati primanje novih članica, te suradnja sa stručnim tijelima grada Otočca (dotacija financijskih sredstav i raspodjela udrugama, osiguranje boljih uvijeta za rad udruga. Isto tako naglašena je potreba aktivnijeg angažiranja u pomoći pri organiziranju ili suorganiziranju aktivnosti udruga, poticanje i promicanje sporta u skladu s nacionalnim programom sporta, osobito sport djece, mladeži i osoba sa invaliditetom. Predsjednik ZŠU grada Otočca Nikola Pemper naglasio je da očekuje usklađivanje programa javnih potreba u sportu, sudjelovanje u njegovom ostvarenju, sudjelovanje u programima školskih športskih saveza, skrbiti o kategoriziranju sportaša, sudjelovati u stvaranju uvijeta za provođenje zdravstvene skrbi o sportašima, promicati stručni rad u sportu, aktivno sudjelovati u u skrbi javnih sportskih građevina(objekata) grada Otočca te sudjelovati u ostvarenju programa HOO.
Iz gradskog proračuna osigurana su sredstva za financiranje djelovanje i rad Zajednice sportskih udruga u 2014. godini u iznosu od 1.187.000 kuna, odnosno 1.107.000 kuna.

Dražen Prša