U medijskom prostoru se nastavlja bitka  vezana uz gradonačelnika Grada Otočca Stjepana Kostelca s jedne i Gradskog vijeće Grada Otočca s druge strane. Bez obzira na stranačke boje od ovih gradskih instanci očekuje se sinergija i kompatibilnost u radu, na korist i blagostanje svih građana Otočca.

Već je objavljeno kako će se 2,4 milijuna proračunskih kuna utrošiti na asfaltiranje ulice Dragutina Tadijanovića, gdje živi zamjenik predsjednika otočkog HDZ-a Branislava Šutića. Istodobno će po odluci Gradskog vijeća bez kune ostati 17 Mjesnih odbora za čiju je javnu rasvjetu i održavanje prometnica ostalo 0 kuna. Tako će zbog jedne ulice u mraku i glibu ostati infrastruktura u 17 Mjesnih odbora i više od tisuću stanovnika.

Novi kamen spoticanja pojavio se sada na službenom web-u Grada Otočca gdje se ističe kako predsjednik Gradskog vijeća Branislav Šutić i Gradsko vijeće gotovo pune četiri godine planirana sredstva za rad i djelovanje javne ustanove socijalne skrbi „Centra za pomoć u kući Otočac“ skidaju s planiranih 121.000 kuna na 0,00 kuna. Planirana sredstva za plaće djelatnika Centra uzimaju se i dodjeljuju Hrvatskom Crvenom križu – Gradskom društvu Crvenog križa Otočac. Glavni razlog, izgovor i opravdanje ovome jesu tvrdnje kako  Crveni križ brine o korisnicima i dijeli im hranu i higijenske potrepštine, dok Centar navodno okreće glavu od sirotinje.

Ostaje nam za vidjeti kako će na sve ovo reagirati nadležne institucije jer se na ovaj način događa presedan u kojemu potrebitu, bolesnu i staru sirotinju na području Otočca nema tko obilaziti i pomagati.

M.S.