Gradsko vijeće usvojilo prijedlog Gradskog proračuna

Gradsko vijeće Grada Senja na svojoj 30. sjednici u prvom čitanju usvojilo je prijedlog Gradskog proračuna za 2013. godinu. Ukupni prihodi planirani za sljedeću godinu iznose 51.724.000 kuna i za oko 2,8 posto veći su u odnosu na plan ovogodišnjih prihoda.

U sljedećoj godini oko 20 milijuna kuna planira se usmjeriti u realizaciju razvojnih projekata grada. Među ostalim nastavit će se izgradnja uređenja Parka Nehaj i izgradnja kanalizacije Trbušnjak koji se sufinanciraju, odnosno financiraju sredstvima Europske unije. Izradit će se i kompletna projektna dokumentacija za uređenje centra starogradske jezgre od Potoka do Velikih vrata nakon čega se projekt planira kandidirati na strukturne fondove EU, a otpočet će i izgradnja prve faze izgradnje plaže i šetnice Škver. Kreće i realizacija izgradnje druge faze izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni Cestarska kuća u Senju te izgradnja druge faze vodovoda u Prizni koju putem Ministarstva regionalnog razvoja s 80 posto vrijednosti investicije financira Europska investicijska banka.

Nastavak ispod oglasa

Uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša kreće i sanacija odlagališta deponije otpada iznad Svetog Jurja, a uz sufinanciranje Ministarstva turizma realizirat će se i projekt Kula bure, dok se za prostorno plansku dokumentaciju planira utrošiti oko 590 tisuća kuna.

Uz značajan broj investicija u proračunu su zaštićena i sredstva za održavanje postojeće komunalne infrastrukture u što će se uložiti 4,26 milijuna kuna.

Eventualne amandmane na prijedlog Proračuna za sljedeću godinu vijećnici mogu podnijeti u pismenom obliku do zaključno 30. studenog, a konačno usvajanje Proračuna predviđeno je za sredinu prosinca.

Gradski vijećnici također su usvojili i odluku o preoblikovanju Razvojne agencije Senj iz društva ograničene odgovornosti u javnu gradsku ustanovu, a Vijeće je donijelo i Statut Razvojne agencije kao javne ustanove.

A.P.