Gradu Senju uručen ugovor o dodjeli sredstava u okviru “Zaželi”, programa zapošljavanja žena

0
U Gradskoj vijećnici grada Vodica danas je održano svečano potpisivanje i uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru „Zaželi“, programa zapošljavanja žena Ministarstva rada i mirovinskog sustava financiranog iz Europskoga socijalnog fonda. Jedan od korisnika kojemu je svečano uručen ugovor je i Grad Senj, koji su predstavljali predsjednik Gradskoga vijeća Grada Senja Željko Tomljanović i gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina.
 
Zaželi – program zapošljavanja žena na području grada Senja ima za cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz zapošljavanje na području grada Senja, a koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.096.666,80 kn, a intenzitet potpore iznosi 100% prihvatljivih troškova. Partneri Grada Senja na ovom hvalevrijednom projektu su Centar za socijalnu skrb Senj, Gradsko društvo Crvenog križa Senj i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Gospić. Projektne aktivnosti će se bazirati na novom zapošljavanju 10 žena, pripadnica ciljne skupine, na rok od 24 mjeseca koje će pružati pomoć starijoj populaciji u kućanstvu za 60 krajnjih korisnika.
 
Grad Senj će zaposliti jednu novu osobu koja će biti zadužena za cjelokupnu administrativnu i financijsku provedbu projekta, organizaciju rada zaposlenica, nadzor, kontrolu i izvještavanje. Kako bi se osiguralo da pripadnice ciljne skupine, koje će se zaposliti putem projekta nakon njegova završetka budu konkurentnije na tržištu rada, omogućit će im se dodatno obrazovanje/osposobljavanje kroz verificirane programe obrazovanja/osposobljavanja sukladno s potrebama tržišta rada.
 
Ugovore je korisnicima svečano uručio ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.
 
GS / Foto: Grad Senj