LIČKI OSIK- Da društvene mreže mogu biti itekako korisne i važne, stara je novost Iako mnogima služe za „ubijanje“ radnog  vremena, razmjenu recepata, oglasa i sl., danas  je Facebook zaslužan za sretni ishod jedne male, ali humane akcije.

Vojka Pavičić i Jasna Pajtl šetale su se prvoga dana 2015.  Nedaleko  od svojih zgrada. Kod nekadašnjeg Samačkog hotela u Ličkom Osiku spazile su na dnu 8-metarske jame malog psa. Betonirano okno vlasnik objekta nije zaštitio pa se nesretni psić onamo strmoglavio, a od smrti su ga spasile koso položene daske na koje pao. Vojka i Jasna obavijestile su o tome susjede, u nadi da će netko imati dovoljno dugačke ljestve i izvući psa. Kada su nakon par dana ponovno tuda prolazile nisu vidjele pse i bile su uvjereno da se sve dobro završilo. Šetnju su ponovile i danas iza podneva.

-Povirila sam na dno jame i učinilo mi se da sam nešto čula, pripovijeda Vojka Tek sam tada shvatila da se nesretni psić sakrio ispod dasaka i da se već 5 dana ondje nalazi. Pohitala sam doma i zamolila pomoć preko Facebooka. Gotovo odmah mi se javila prijateljica i kazala da će zvati dečke iz GSS-a Gospić. Stigli su nakon nevjerojatnih 20 minuta po pozivu! Nemamo riječi kojima bi pohvalile njihovu brzinu i dobrotu. Život  je život, pa je tim ljudima drago što su oslobodili muka malešnoga psa, rekla nam je Vojka.

Izvučen na sigurno psić je nakon  toliko dana bez hrane i vode jednostavno nestao. Uplašen, gladan i žedan potražio je sklonište ili se vratio doma. Ekipa GSS i sve dobre duše iz ove priče zadovoljni su sretnim ishodom i to je njima dovoljna nagrada. Kako u svakom zlu ima nešto i dobroga, treba se nadati da će se naći netko tko će vlasnika  ovog okna obavijestiti kako otvor zjapi nezaštićen već dulje vrijeme i da je umjesto psa na dnu moglo  završiti dijete.

V.P./L.O.