Zbog olujnog vjetra, autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet, a obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, izvijestili su u srijedu iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Kikovice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar).

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene te na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji i Lici. Zbog niskih jutarnjih temperatura u unutrašnjosti moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače HAK stoga poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi te na lokacijama gdje policijski službenici kontroliraju ulaske u gradove.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom. Za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba prema Rijeci na čvoru Oštrovica i prema Fužinama na čvoru Vrata te državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica u smjeru Rijeke, zbog provođenja kontrole prometa na čvoru Kikovica.

Zbog jakog vjetra u prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen; Šibenik-Kaprije-Žirje i Drvenik-Sučuraj. Prema Odluci Nacionalnog stožera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, trajektnim linijama do daljnjega smiju putovati samo putnici sa odgovarajućim propusnicama.

L.O./H