HAK: Bura otežava promet, a kolnici mjestimice vlažni i skliski

0
Foto: Nacionalno.hr

Zbog olujne bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A1 vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h od tunela Ledenik do tunela Sveti Rok.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima magle, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i na cestama u gorju. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Oglas

16. i 17. prosinca od 9:00 do 15:00 sati zatvara se državna cesta DC70 Omiš-Gata-Blato na Cetini od tvornice Galeb do raskrižja za Zakučac. Obilazak je državnom cestom DC8 Omiš-Podstrana (Strožanac) te županijskom cestom ŽC6142 Podstrana (Strožanac)-Žrnovnica-Srinjine-Tugare-Naklice i obratno.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice.

L.O.