HAK: Magla smanjuje vidljivost u Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji

Pixabay

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji, a ima je i na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Zaboka i Zaprešića i A3 Bregana-Lipovac između Slavonskog Broda i Velike Kopanice, vozi se uz ograničenje brzine, pa HAK poziva vozače na dodatni oprez.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac.
Na autocesti A2 Zagreb-Macelj od 7. do 9. kolovoza zbog radova na mostu Krapina na 7. +300 km u smjeru Krapine vozit će se jednim trakom. Očekuje se stvaranje većih kolona u popodnevnim satima.
Od 6. kolovoza od 8,00 sati do 31. kolovozado 4,00 sata, bit će zatvorena za sav promet Grančarska cesta na dijelu od Grančarska VI. dvojak do Kraljevečke ceste. Obilazak: pravac za vrijeme izvođenja navedenih radova bit će: Grančarska – Grančarska VI. odvojak – Leščina – Starjak – Kraljevečki bregi i obratno.
HAK napominje da će za vrijeme predmetnih radova biti onemogućeno prometovanje teretnim vozilima čija ukupna masa prelazi 5,5 tona (osim autobusa) ulicama Mali Grm, Leščina, Grančarska VI. Odvojak, Starjak i Školska ulica.
Obilazni pravac za vrijeme izvođenja navedenih radova (teretna vozila) bit će: Grančarska – Kraljevečka – Mokrice – Horvati – Karlovačka cesta – Sv. Benedikta – Demerje – Golobreška – Brezovička – Hudobička – Grančarska i obratno.
Od 31.srpnja do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Predviđeno trajanje radova je šest mjeseci. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.
Do 30. rujna zbog građevinskog miniranja povremeno se zatvara cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat – dva puta tjedno između 13:00 i 17:00 sati u trajanu po 20 minuta. Korisnike molimo za strpljenje.
Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz semafore.
Do 30. listopada zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjen je promet turističkim autobusima. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša).
Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.
Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.
Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.
Dana 7. kolovoza između 16,00 i 17,00 sati u trajanju od 20-30 minuta, zbog miniranja na gradilištu graničnog prijelaza Gornji Brgat, bit će zatvorena državna cesta DC223 od 0. +500 do 1. +500 km.
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.
Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.
Katamaran na liniji 9602 u subotu 18.kolovoza isploviti će iz Splita za Vis u 19,00 umjesto u 18,00 sati zbog Viškog plivačkog maratona. (H)