Pixabay

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac i između čvora Gospić i tunela Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na mostu Bajer, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) .
Zbog očevida prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb, na 82. kilometru u smjeru Zagreba, mole se vozači za dodatan oprez. Vozilo se nalazi na zaustavnom traku.

Zbog teretnog vozila u kvaru, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Severinske Drage u smjeru Rijeke zatvorena je traka za spora vozila u dužini od 100 metara.

Od utorka, 12. lipnja od 8 sati do završetka radova na državnoj cesti DC404 biti će djelomično zatvoren isključni trak s izlaska iz tunela Pećine iz smjera čvora Vežica prema terminalu Brajdica.

Do 15. lipnja na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić (most preko Save 5. +600 km), u smjeru Krapine promet će teći jednim trakom. U poslijepodnevnim satima, u vrijeme pojačanog prometa, očekuje se vožnja u koloni, pa HAK vozače poziva na dodatni oprez i strpljenje.

Do 14. lipnja, od 22 do 6 sati, zatvara se tunel Sv. Ilija na državnoj cesti DC76 Baška Voda -Zagvozd. Obilazak je: Baška Voda – Dubci – (A1) čvor Šestanovac/DC39 Šestanovac-Zagvozd/čvor Zagvozd (A1) i obrnuto.

U prekidu je katamaranska linija Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe. (H)