Kolnici su jutros mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. U Lici ponegdje ima i magle. Smanjenja je vidljivost i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, a na dionici A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići povremeni su jaki, bočni udari vjetra.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Poziva se vozače na oprez: autocesta A3 Bregana-Lipovac zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, kod čvora Kutina, na 104. km u smjeru Lipovca.

Do 15. prosinca na autocesti A1 zbog radova na vijaduktu Drežnik promet teče dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke/Splita). Zatvoren je izlazni krak čvora Karlovac iz smjera Rijeke/Splita prema Karlovcu te se vozi obilazno preko čvorova Bosiljevo i Novigrad (državnim cestama DC3 i DC6) prema Karlovcu.

Večeras 11./12. prosinca od 23:00 do 05:00 sati zbog redovitog održavanja za sav promet biti zatvoren autocesta A7 između čvorova Sv. Kuzam i Draga.

Zimski su uvjeti (promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te vozila bez propisane zimske opreme) na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozorava se vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

H/L.O.