HAK: Olujni vjetar otežava promet

Foto: Nacionalno.hr

Zbog olujnog vjetra jutros je za sav promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.g olujnog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. og olujnog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. bZbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdaleneog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostale je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar; autocesta A1, između čvorova Sv. Rok i Posedarje. Obilazak za ostale je državnim cestama (DC50 i DC27) Gračac-Obrovac-Karin. Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, javio je HAK u 7 sati.

Nastavak ispod oglasa

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na brzoj cesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, te Senja i Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Olujni vjetar usporava promet i na mostu Rječina (ograničenje brzine 60 km/h).
Slab snijeg povremeno i mjestimice pada u Lici i Gorskom kotaru. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok svi ostali moraju imati zimsku opremu u Lici na državnim cestama: DC25 Karlobag-Gospić i DC23 Senj-Žuta Lokva.
Zbog snježnih nanosa za sav promet zatvorene su: DC547 Sveti Rok-Mali Alan i ŽC5094 Breze-Stalak.
Na sljedećim graničnim prijelazima dopušten je tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija RH: na granici između RH i Republike Slovenije  granični prijelazi Bregana i Macelj; na granici između RH i Mađarske granični prijelazi Goričan i Duboševica; na granici između RH i Bosne i Hercegovine  granični prijelazi Nova Sela, Stara Gradiška i Slavonski Šamac; na granici između RH i Republike Srbije granični prijelaz Bajakovo.
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
U prekidu su trajektne linije Lopar – Valbiska i Prizna – Žigljen.

L.O./HAK