U većem dijelu zemlje kolnici su jutros mokri ili vlažni i skliski, ponegdje u unutrašnjosti ima i magle, a Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog potresa zatvorene su: DC37 kroz Glinu – obilazak je ulicama grada Gline; ŽC3121 Tišina-Palanjek (zbog urušavanja dijela nasipa) – obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo; ŽC3195 Mala Solina-Stankovac – obilazak je ŽC3196 i ŽC3275 kroz mjesta Glinska Poljana i Stankovci; ŽC3156 Žažina-Mala Gorica; LC33042 Petrinja (sajmište)-Križ Hrastovački u mjestu Pecki – obilazak kroz mjesta Župić-Hrastovica-Donja Bačuga-Pecki i obrnuto.
Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto;
na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na ŽC3070 Rugvica-Oborovo preko nadvožnjaka smiju prometovati samo osobna vozila uz ograničenje brzine od 40 km/h; na ŽC3232 Glina-Majske Poljane na mostu preko rijeke Maje smiju prometovati vozila do 16 tona.
Otežano se vozi i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Poziva se vozače da prate upute nadležnih službi.
Za sav promet zatvorene su: državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.
Na pojedinim cestama u Lici zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema. Zbog vode na kolniku zatvorene su pojedine županijske i lokalne ceste na području Like i gradova Karlovca i Vrgorca.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na graničnom prijelazu Bregana u putničkom prometu čeka se sat vremena na ulaz u zemlju.

U pomorskom prometu nema poteškoća.
Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

L.O./H